KOLESTEROL NASIL DÜŞÜRÜLÜR?
Kolesterolü düşürmenin ilk kuralı doğru beslenmektir. Kolesterolü düşürmek için yiyeceklerimizde kullandığımız yağı seçerken oldukça dikkat etmemiz gerekmektedir. Bunun için, margarin ve diğer katı yağ tüketiminden kaçınmak gerekmektedir. Yağ seçimimizi sıvı yağlardan yapmalıyız fakat bunu yaparken de sıvı yağları da aşırı tüketmemeliyiz. Zeytinyağı, kanola yağı ve soya yağı gibi bitkisel yağlar düşük kolesterol değerlerine sahiptir fakat yine de az önce de söylediğimiz gibi çok fazla tüketilmemesi gerekir. Kırmızı et yerine tavuk ve balık eti tercih edilmelidir. Bu tür etleri de tüketirken yağlı olan deri kısımlarının yenmemesi gerekir. Et yiyen insanların birçoğu kırmızı etten hoşlanırlar. Kırmızı etten vazgeçemiyorsanız bile ayda 1-2 defa ile tüketimini sınırlamalısınız. Süt ve süt mamüllerini tüketirken az yağlı olanlarını tüketmek gerekir. Lif içeriği yüksek tahıllar ve baklagiller yiyebilirsiniz. Ara öğünlerde bol bol sebze ve meyve tüketiniz. Portakal, diğer tüm narenciye ürünleri ve domates kolesterolü düşürmeye yardımcılardır. Kolesterolü düşürme özelliklerinin yanısıra kansere karşı da koruyucudurlar.
Kolesterolü düşürmek için dikkat edeceğimiz ikinci kural ise spor yapmaktır. Düzenli spor yaparak vücudunuzun tüm organlarında meydana gelebilecek yağ birikimlerinin önüne geçebilirsiniz.