11 Ocak 2013 Cuma

Yemeklerden Zevk Alarak Yiyin!

Sponsorlu Bağlantılar:

Yediklerimizden Zevk Alarak Yiyin!

Araştırmalar insanların yetersiz beslendiğini tespit etmiştir. Araştırmalar sonucunda 60 yaşın üstündeki insanların çoğunun aldığı gıdalarda yüksek oranlarda eksiklik görülmüştür. Ömrünün yarısını aşmış, fakiri ve zengini milyonlarca insanın içinde hatasız beslenen kişiler hemen hemen yok gibidir.

Hayati güçlerimizin lüzumsuz aşınmasında çeşitli sebepler rol oynamaktadır. Uzun seneler sırf yemek yemiş olmak için iştah körleşmektedir. Belki yemekler yalnız başına yenmekte, belki kaybedilen dişler yüzünden çiğneme güçlükleri olmaktadır. Ya da bazı kişiler için yemek yemek can sıkıcı bir iş olarak görüldüğünden, hayat verici özelliği düşünülmeden çabucak yenip bitirilmektedir. Yemekler insanlar için yapılır. Her hususta onun tadını çıkarmamız gerekir. Çiğ veya pişmiş (hiçbir zaman fazla pişirilip öldürülmemiş) her türlü yemeğin çok çeşitli şekillerde yenebileceği kesindir. Yemeklerimizi zararsız baharatlar ile şenlendirerek yediklerimizden çok büyük hazlar alabiliriz. Salataları yemekle birlikte değil de, yemekten önce yersek özellikle iştah açıcı faydasından da yararlanabiliriz.

Yediğimiz her lokma bize ya iyi gelir ya da zarar verir. Kırkından sonra yaşlanmamanın sırrı, yemekleri bilinçli olarak ve zevkle yemektir. Bu sebeple yediğimiz yiyeceklerin mümkün olduğunca doğal, katkısız olmasına dikkat etmemiz ve besin değerleri hakkında fikir sahibi olmamız gerekir. Böylece farkında olmadan vücudumuza zararlı olacak besinleri almanın önüne geçmiş oluruz. Beslenme, sağlığımızın temeli olduğu için sadece beslenmemize dikkat ederek sağlığımızı koruma adına çok önemli bir yol katetmiş oluruz. Cılız bir vücut dışarıdan gelen tehlikelere karşı savunmasız kalır.