20 Ocak 2013 Pazar

Kalp Pili Kimlere Takılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

KALP PİLİ KİMLERE TAKILIR?

Kalbin elektrik üretecinde bir sorun olması sebebiyle kısa bir süreliğine bile olsa çalışmaz ise, bu durumda kişide ani bir şekilde bilinç kaybı ve bayılma görülür. Bu tarz bayılmaların sebepleri de ani bir şekilde geliştiği için, öncesinde hasta da herhangi bir belirtiye rastlanmaz. Bu durumların önüne geçmek için bu hastalara kalp pili takılır.

Kalp krizi geçiren hastaların bir süreliğine kalbi durur. Yine çok ciddi kalp ameliyatları sırasında kalp durabilir. Ayrıca bazı insanlarda doğuştan gelen kalp bozuklukları sebebiyle kalp düzgün bir biçimde çalışmaz. Bu saydığımız durumlarda, hastalara geçici kalp pili takılarak, hayati tehlikenin önüne geçilmeye çalışılır. Eğer hastanın kalbinin durmasına sebep olan elektriksel bozukluğun önüne geçilemiyorsa ve kalıcı bir problem söz konusu ise böyle durumlar için hastaya kalıcı kalp pili takılması uygundur.

Bazı insanların kalbi de, koşmak, yüzmek, dans etmek gibi efor sarf ettikleri işlerde bile yavaş çalışır. Kalbin bu tarz işlerde hızlı çalışarak daha fazla kan pompalaması gerekir. Bir araba nasıl gaz verince hızlanıyorsa, kalbin efor karşısında davranış tarzı da aynı olmalıdır. Eğer bu faaliyetlerde kalbin temposu ağır kalırsa insanlar çabucak yorulurlar. Bu durumlarında önüne geçmek için bu kişilere de kalp pili takılmaktadır.