22 Ocak 2013 Salı

Ailevi Akdeniz Ateşi

Sponsorlu Bağlantılar:

Ailevi Akdeniz Ateşi Hastalığı Nedir?
Kalıtsal bir bağırsak rahatsızlığı olarak ailevi akdeniz ateşi hastalığı ifade edilmektedir. Ailevi akdeniz ateşi hastalığında iltihaplanmalar ve akabinde ateşlenmeler sıklıkla görülmektedir. Bu hastalığa yakalanan yüzdelik dilimde 50’den fazlasının semptomları 5 – 15 yaşları arasında görülmektedir. Karın bölgesinde oluşan iltihaplanmalarla geçirilen hastalıkta ateşlenmeler nöbetlerde rahatlıkla görülebilir.

Ailevi akdeniz hastalığına yakalanan % 25 kişi de bacak bölgelerinin alt tarafında kırmızı şişlikler meydana gelmektedir. Hastalık süresince geçirilen nöbetlerdeki durumlar yani belirtiler ağrılar ve ateşlenmeler sürekli aynı seyirde devam etmez ilerleyebilir azalabilir yaşanılan her nöbette değişiklikler görülebilir. Nöbetlerde yaşanılan durumlar, nöbet aralarında hiçbir zaman görülemediğinden iyileşme durumu içerisinde olduğunuz gibi yanılgılara kapılmamalısınız. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


2013 yılına gelmiş olmamıza rağmen bilim adamları tarafından henüz ailevi akdeniz ateşi/kalıtsal bağırsak rahatsızlığının nedenleri belirlenememektedir.


Ailevi Akdeniz Ateşi Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Ateşlenmeler, karın ve göğüs bölgelerinde meydana gelen şiddetli ağrılar, bacak bölgelerinin alt taraflarında meydana gelen kırmızı şişlikler kısacası cilt yapınızdaki şekil bozuklukları olarak belirlenmektedir.

İsminden de anlaşılacağı gibi ailevi olması irsi/kalıtsal olarak anne veya babadan geçmektedir.