15 Ocak 2013 Salı

Gençlik İksiri: C Vitamini

Sponsorlu Bağlantılar:

Gençlik İksiri: C Vitamini

C vitamini gençliği korumada büyük bir rol oynar. Vücuttaki esas fonksiyonlarından biri, bağ dokularını kuvvetli ve esnek bulundurmaktır.

Vitaminler hakkında pek çok araştırma yapmış Dr. Walter H. Eddy, vitaminler hakkında yazdığı kitapta, C vitaminin eksikliğinden meydana gelen hastalıklardan skorbüt ile yaşlılık bunamasının aynı olduğunu tanımlamıştır. Skorbüt'de hastalık belirtisi gayet çabuk ortaya çıkar. Deri sertleşip buruşur, kemikler erir, diş ve diş etleri ile kan damarlarında ve eklemlerde bir takım değişimler görülür. Tıpkı yaşlılık bunamasında olduğu gibi.

Dr. Bogomoletz de yazılarında, bağ dokularının tam sağlıklı bir şekilde tutulduğu müddetçe ihtiyarlığın göze görünür şekilde gerilemekte olduğunu söylemektedir.

Zamanla bağırsak duvarlarında ve kan damarlarındaki değişiklikler yüzünden C vitaminine olan gereksinim artabilir. Eğer bağ dokularınızı genç tutmak istiyorsanız, her öğünde 100 mg. C vitamini almanız gerekir. Bunu doğal yollardan yapmak isterseniz üç bardak portakal suyu, üç yeşil biber ya da yarım lahanayı (salata şeklinde) yiyerek alabilirsiniz. Vitamin tabletleri ile de bu eksiklik giderilebilir fakat vitamin desteğini tamamen tabletlerden almak doğru olmayacaktır. Doktorunuza danışmadan vitamin tabletlerine başvurmayınız. Yaşlanmayı geciktirici etkisinin dışında vücut için birçok fonksiyonu olan c vitaminini yeşil sebzelerde, turunçgillerde ve diğer bir çok meyvede, maydanozda ve daha bir çok bitkide bol miktarda bulabilirsiniz. Bu meyve ve sebzeleri taze olarak ve pişirmeden yemek alacağınız vitamin miktarını kat ve kat arttıracaktır.