1 Ekim 2014 Çarşamba

Kötü Beslenme Alışkanlıkları

Sponsorlu Bağlantılar:

Kötü Beslenme Alışkanlıkları

Daha çok beyaz ekmek tüketiyoruz. Beyaz ekmeğin besleyici hiçbir değeri yok. Tek yaptığı mideyi şişirmek ve gereksiz kilo yapmak. Bunun yerine tam buğday unundan yapılmış bol tahıllı ekmekler tüketmeliyiz. Sabahları kahvaltılarda ilaveten şekersiz, yani meyvenin kendi şekeri ile yapılan marmelat yemek yerine, içerisinde boş şeker olan reçelleri yemekteyiz.

Yüksek kaloriye sahip meşrubatları, kola veya şekerle hazırlanmış hazır meyve suları içmekteyiz. Bunun yerine su içme alışkanlığım ı­zın olma­sı gereklidir­­. Cips, çerez, patlamış mısır gibi çok tuzlu ve yağlı atıştırmalar yapıyoruz­. Gofret, kek ve hamur işi yiyecekleri fazla yiyoruz ve aşırı karbonhidrat alıyoruz­.

Daha çok balık yememiz gerekirken  kırmızı et tüketiyoruz­. Sabah ve öğlen  daha fazla yememiz gerekirken  metabolizmanın daha yavaş çalıştığı akşam saatlerin­den  başlayarak ve özellikle televizyon ve bilgisayar karşısın­da sürekli atıştırıyoruz­. Kahvaltı yapmaya ehemmiyet vermiyoruz­. Porsiyonlarımızı küçülteceğimiz yere daha da büyütüyoruz­.

Benim ninem, dedem 90 yaşına kadar tereyağı yedi fakat bir şey olmadı diyerek sıvıyağlar yerine ve özellikle zeytinyağı yerine tereyağı yiyoruz­. İşlenmiş, yiyecek değeri olmayan gıdaları daha çok tüketiyoruz­. Evde yemek yerine bol koruyucu maddeli fast foodları ya da bol soslu, yağlı kebaplar yiyoruz­.

Yiyecekleri sıvı yağda kızartarak yemek hem onların besin değerlerini öldürerek onlardan en az fayda almamıza neden olur hem de vücuda bol miktarda yağ girmesine neden olarak hızlı kilo alırız. Bunun yanısıra başya kalp ve damar hastalıkları olmak üzere bir çok hastalığa da davetiye çıkarırız.

Kuru baklagiller yerine börek, çörek; bulgur pilavı yerine beyaz pirinç pilavı yiyerek sağlığımızla resmen oynuyoruz­. Meyve yemek alışkanlığımız zaten hiç yok­ denecek kadar az. Taze sebze ya da dondurulmuş gıda yerine konserve edilmiş besinler yiyoruz­.

Sofraya oturduğumuzda yemeklerin tuzuna ya da tadına bakmadan yemeğe hemen bol miktarda tuz serpiyoruz­.