1 Ekim 2014 Çarşamba

Zayıflamak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Zayıflamak İçin Ne Yapmak Gerekir? - Diyet Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kilo kaybetmek isteyen  kişi taze, doğal, yiyecek olarak yoğun, yüksek posalı, kalorisi ve yağı düşük, rafine şeker bulundurmayan ve az tuz­lu besinler yemelidir­­. Sebze, meyve, hububat, tam tahıllar gibi besinler buna örnek verile­bilir­­.

Zayıflarken  vücutta bulunan yağlar nasıl kaybolur?

Az kalori alındığı müddetçe vücutta bulunan yağlar enerjiye dönüşmeye, yani yakılmaya başlamaktadır­. Bazı metabolizma işlemleri ile yağlar parçalanır ve yakılır­­. Sonun­da su ve karbondioksit olmakta­dır­.

Az yemek çok yakmak önemlidir

Kilo verdiren  bir diyetin ana özelliği nedir?

Zayıflamanın temelini, enerji açığı yaratacak bir diyet planlama­sı teşkil eder­. Enerji açığı yaratmak­sa besini az almak, hareket ve spor yaparak kalorileri harcamak sayesinde olmakta­dır­. Yani az yiyip fazla yakmak önemlidir­­. Diyette yağ miktarı­nın azaltılma­sı herkes tarafın­dan benimsense de, toplam kalori alımı azaltılmazsa kilo verilmez­.

Kalori ya da gıda alımını azaltmak amacıyla türlü yöntemler denenmiştir­­. Örnek verecek olursak yalnızca yağ miktarını azaltmak, yalnızca karbonhidratı azaltmak ya da gıda içeriğine bakmadan toplam kaloriyi azaltmak gibi çok türlü yöntemler uygulanmıştır­­.

Sadece alınan yağ miktarı azaltıldığında, 6-9 ayda ortalama olarak 0,7-4,4 kg kadar zayıflanır­­. Bu da yalnızca yağsız gıdalar yiyerek fazla kilo verilemeyeceği­ni gösterir­­. Karbonhidrat miktarını azaltmak ise zayıflama yönün­den  çok faydalıdır­­. Şekerli gıdalar, nişasta, un, kurabiye, çörek, beyaz ekmek, börek, kola, bal ve reçel gibi karbonhidratları azaltmak ya da hiç yememek kilo verilmesine büyük katkı sağlar­.

Çok kalorisi ­düşük örneğin günlük 250-800 kalorilik diyetler başlangıçta büyük bir kilo kaybına neden  olsa bile bu diyetler uzun süre devam ettirilemez ve verilen  kilo hızla geri alınır­­. Diyet yaparken, türlü yiyecek grupları­nın bedene sağladığı kalori oranları­nın toplam kalori içerisindeki payı belirli bir oran içinde olmalıdır­­. Yani yağlar %30-35, proteinler yüzde 15 ve karbonhidratlar %45-55 oranın­da alınmalıdır­­.

Kalsiyum alımı zayıflamaya yardımcı olmaktadır­­. Yağsız süt içemiyorsanız brokoliyle kafi derecede kalsiyum ala­bilirsiniz­. Kan­da kalsiyum düşüklüğü var ­ise doktorunuzun önerisine göre kalsiyum ilaçların­dan almak faydalı ola­bilir­­. Posayı arttırmak amacıyla sebze ve meyve yemek gereklidir­­.