28 Eylül 2010 Salı

Anal Fissür - Lateral Internal Anal Sfinkterotomi (LİS) Onam Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

Anal Fissür (Lateral Internal Anal Sfinkterotomi) Onam Formunu İndirmek İçin Buraya Tıklayınız





Sayın Hasta, Sayın Veli/Vasi;

Lütfen formu dikkatlice okuyun ve sorulan cevaplayın!
Bildiğiniz gibi anal fissür (makatta çatlak) tedavisi için ameliyat planlanmıştır. Doktorunuz bu işlemden önce sizinle görüşerek bilgi verecek ve cevabını bu formda bulamadığınız sorularınız cevaplayacak ya da tam anlaşılmayan noktalara açıklık getirecektir. Bu form sizi doktorunuzla yapacağınız görüşmeye hazırlamak amacıyla oluşturulmuştur. Bu bilgiler ışığında serbest iradenizle ile tedaviniz hakkında karar vermeniz uygun olacaktır. İstediğiniz anda tedavi kararınızdan vazgeçebilirsiniz. Hastaneye gelirken lütfen bu formu yanınızda getirip, doktorunuza teslim ediniz.

Hastalığınız hakkında bilmeniz gerekenler:
Makatta kabızlık, yapısal nedenler gibi etkenler neticesinde oluşan çatlaklara anal fissür denmektedir. Bu çatlaklar dışkılama esnasında şiddetli ağrı ve kanamaya sebep olabilirler. Bu çatlaklar çoğu zaman kısa süre içerisinde kendiliğinden iyileşir (haftalar içine). İyileşmeyip uzun süre sebat edenler tedavi gerektirir.

Girişimin yapılmaması durumunda neler olabilir?:
Tedavi uygulanmadığı takdirde ağrı ve kanamanız sürekli olarak devam eder.
Nasıl bir tedavi/girişim uygulanacak (Alternatif tedaviler hakkında bilgi içermelidir):
Bu çatlağın oluşumunda anal kanalı çepeçevre saran kaslardan içte olanın uzun süreli spazmı etken olduğundan, tedavi de bu kasın kesilerek spazmın gevşetilmesi temelinde dayanır. Böylelikle dışkı üçündeki sert parçalar anal kanaldan geçerken çatlaklar oluşturmazlar ve hastanın da şikayetleri geçer. Cerrahi tedavi bu iç kasın kesilmesidir. Ameliyatınız uzman bir cerrah tarafından yapılacaktır. Dışkının geride kalan yaraların iyileşme sürecine ya da enfekte olma (mikrop kaparak iltihaplanma) durumuna olumlu ya da olumsuz bir etkisi yoktur..
Cerrahi dışı tedavi yöntemleri de vardır. Bu kasın kesilmeden spazmının çözülmesine yardımcı olduğu bildirilmiş bazı krem şeklinde ilaçlar vardır. Bunlar da tedavi de denenebilir. En iyi tedaviye doktorunuzla konuşarak karar verebilirsiniz. „





 >>>Devamı için lütfen sayfadaki indirme adreslerini kullanarak onam formunu bilgisayarınıza indirin.


  >>> Anal Fissür (Lateral Internal Anal Sfinkterotomi) Onam Formu Örneği <<<

Konuyla ilgili Aramalar: Anal Fissür (Lateral Internal Anal Sfinkterotomi) - LİS Onam Formu

Alternatif olarak BURAYA TIKLAYARAK da indirebilirsiniz.

--> ONAM FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--