26 Eylül 2010 Pazar

Çocuklarda Altına Kaçırma, Çocuğum Kakasını Tutamıyor?

Sponsorlu Bağlantılar:

Çocuklarda ve Bebeklerde Altına Kaçırma

Bezlenmemiş bir çocuğun kazayla altına büyük abdestini yapma­sının üzerinde durulmamalıdır. Olayın psikolojik boyutu olabilir. Çocuk kendine gü­ven duymuyor ya da yeni doğan kardeşi varsa ve onu kıskanıyor­sa, altına yapabilir. Psikolojik sorunları anlaşı­lıp çözümlendikten sonra, altına kaçırma olayı da, sona erer. Çocukta olduğu kadar, anne ve baba­nın da önemli duygusal ve psikolojik sorun­ları söz konusu olduğunda, çocuğun durumun­da bir düzelme olmadan önce, sorunların belirlenmesi­ni ve çocuğun kendine güvenini yeniden kazanma­sını beklemek gereklidir.

Altına kaçırma eylemi, sürekli kabızlığın bir sonucu da olabilir. Fazla yumuşak ya da sıvı duru­mundaki dışkı, sü­rekli dolu kalın bağırsak­lardan geçerek, dışarı sızma yapabilirr. Anüs kaslarını denetleye­meyen çocuk, farkın­da olmadığı bu sızıntıyı, kendi istese de durduramaz. Altı­na kaçırma, sorun oluşturan ve utanç verici bir olay­dır. Ancak, çocuğa bu nedenle kesinlikle kötü davra­nılmaması zorun­ludur. Bunun yerine çocuğun yanın­da olarak ona duygusal yönden destek ver­meli, nedenlerin anlaşılmasına çalışılmalı ve doktora başvurul­ması gerekir.


Konuyla ilgili aramalar: Çocuklarda altına kaçırma, çocuğum kakasını tutamıyor, çocuğum altına kaka yapıyor, çocuğum altına kaçırıyor, altını pisliyor, altını pisletiyor