29 Eylül 2010 Çarşamba

Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır? Lohusa Şerbeti Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar:


Lohusa Şerbeti ; Lohusa Şerbeti Tarifi

Malzemelerimiz :

Yarım kg Lohusa Şeke­ri
5 su bardağı Toz Şek­er
15 adet Karan­fil
3 - 4 Kabuk Tar­çın
15 - 20 bar­dak Su



Lohusa Şerbeti Hazırlanışı :

Büyük bir tencere­ye su, şeker (isteğinize göre ayarlayın) ve lohusa şekeri konulur. Yarım saat kay­natılır.

Kabuk tarçınlar ve karanfil­ler bir tülbent içerisinde tencereye atılır­. Kaynatmaya devam edi­lir. Hepsi süzülerek sıcak veya so­ğuk olarak ikram edilir.

Lohusa şerbeti, doğum sonrası ziya­rete gelen kişilere ikram edilmesi adettendir. Lohusa şekeri İstanbul'da Mısır Çarşısında ve diğer yer­lerde şekercilerde satılır. Yanında peksimet ya da gale­ta türünde şekersiz yiyecekler ikram edi­lir.


:YemekLezzeti.Net

Konuyla ilgili aramalar: lohusa şerbeti tarifi, lohusa şerbeti nasıl yapılır, yapılışı, lohusa şerbetliği