13 Eylül 2010 Pazartesi

Yoğun Bakım Standartları - Word formatında

Sponsorlu Bağlantılar:

Yoğun Bakım Standartları Belgesini İndirmek İçin Buraya Tıklayınız

Yoğun Bakım Üniteleri
Yaşamsal işlevlerinin bir kısmını kaybetmiş kritik hastaları destekleyip iyileşmesini amaçlayan, yerleşim biçimi, hasta bakımı açısından ayrıcalık taşıyan ileri teknolojiye sahip cihazlarla donatılmış, 24 saat yaşamsal göstergelerin gözlemi yapılan multidisipliner çalışan kliniklerdir.
Yoğun Bakım Ünitelerinin Nitelikleri
a) Yatak sayısı elli ve daha az olan hastanelerde en az iki yataklı olmak üzere bir yatak dahili, bir yatak cerrahi yoğun bakım servisi kurulması zorunludur. Yatak sayısı ellinin üstünde olan hastanelerde, her otuz yatak için birer yoğun bakım yatağı ilave edilir.
b) Kardiyoloji uzmanlık dalı için en az bir yataklı koroner yoğun bakım servisi, kalp damar cerrahisi uzmanlık dalı için en az iki yataklı kalp damar cerrahisi yoğun bakım servisi kurulması zorunludur.
c) Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlık dalı ile kadın hastalıkları ve doğum uzmanlık dalı için yenidoğan yoğun bakım ünitesi bulunması gerekir..... Devamı için bu sayfadaki bağlantıları tıklayarak genelgeyi bütün olarak bilgisayarınıza indiriniz.

>>> Yoğun Bakım Standartları <<<

Alternatif olarak BURAYA TIKLAYARAK da indirebilirsiniz.