16 Eylül 2010 Perşembe

Diyabetik Ayak Yarası Debridmanı-Amputasyonu-Revizyonu Onam Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

Diyabetik Ayak Yarası Debridmanı-Amputasyonu-Revizyonu Onam Formu Örneğini İndirmek İçin Buraya Tıklayınız

YAPILACAK İŞLEM
Bu form sizi diyabetik ayak yarası tedavisi ve ameliyatının riskleri, süreci ve sonuçları hakkında bilgilendirecektir, alternatif tedaviler hakkında aydınlatacaktır. Lütfen dikkatlice okuyunuz, her sayfayı imzalayınız, sorularınız veya anlamadığınız noktalar varsa doktorunuza sorunuz.
Size yapılacak ameliyatta diyabet nedeniyle ayağınızda oluşmuş yaraların tedavisi amacıyla ameliyat yapılacaktır. Burada ayağınızdaki yaraların üzerindeki ve çevresindeki kabuklar kanama alanına kadar temizlenecektir. Dolaşımı olmayan veya bozuk olan ayak kısımları ampüte edilecektir (kesilecektir). Ayağınızda apse bulunan yerler açılarak içerisi boşaltılacak. Yumuşak dokuda ve kemiklerdeki enfekte (mikroplanmış) bulunan kısımlar cerrahi olarak çıkarılacaktır. Ayağınızda ve bacağınızda dolaşım olmayan veya dolaşımı bozuk alanlar kesilebilecektir. Ayağınızda uygun olan yaralara deri yaması (greft) veya doku transferi (flep) yapılabilecektir. Bu ameliyatta müdahele edilen yerlerde kalıcı izler (skarlar) kalacaktır. Bu ameliyat sonunda kalan skarın (nedbe) tamamen yok edilmesi söz konusu değildir.

ALTERNATİF TEDAVİLER
Diyabetik ayak yaraları pansumanla ve cerrahi olarak çeşitli girişimlerle tedavi edilir. Pansumanlarla izlemin yeterli olmadığı, dolaşımın bozulduğu, enfeksiyonun arttığı, kabukların oluştuğu durumlarda cerrahi girişimler gerekmektedir. Enfekte olan (mikroplanan) ayak yaraları mikropların çevreye ve kana karışması ile sizin sağlığınızı tehdit eder boyutlara (genel sepsis tablosu gibi) gelebilir... >>>Devamı için lütfen sayfadaki indirme adreslerini kullanarak onam formunu bilgisayarınıza indirin.

>>> Diyabetik Ayak Yarası Debridmanı-Amputasyonu-Revizyonu Onam Formu Örneği <<<

Formu alternatif olarak BURAYA TIKLAYARAK da indirebilirsiniz.