23 Eylül 2010 Perşembe

Kakao Yağı Faydaları - Kakao Yağının Faydaları nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Ciltte oluşan çatlaklar, epilasyon sonrası olu­şan kızarıklık ve kuruluk, esnekliğini kaybetmiş cilt, kalıcı ve pratik bir bronzluk için kakao yağından fayda­lanabilirsiniz.


Kakao Yağı ile Cilt Bakımı
Kakao yağı ile cilt bakımı ve kakao yağının faydaları

Epilasyon Sonrası Rahatlama için;

İstenmeyen tüylerimizden kurtulmak için tercih ettiği­miz yöntemlerin başında; ağda, cımbız, jilet, tüy dö­kücü krem gibi işlemler gelir. Bu tür epilasyon işlem­lerinden sonra ciltte kızarıklık ve kuruma görülebilir. Hem yüz hem de vücutta rahatlık için cil­dimizin neme gereksinimi vardır.
Nem; cildin parlayıp, esneklik kazan­masını sağlar. İçeriğindeki besleyici ve nemlendirici maddeler i­le kakao yağı; cildinize ihtiyaç duyduğu bu rahat­lığı sağlayacaktır.

Epilasyon işlemini tamam­ladıktan sonra pamukla kakao yağını gerekli bölgelere sürün. Yuvarlak hareketlerle hafif masaj yaparak cildinize yedirin. Uygulama sonrasında cildinizin ferahladığını hisse­deceksiniz.

Cilt Çatlakları:
Hızlı kilo alıp verince, cilt kuruluğunda göğüs, basen ve göbek bölgesinde cilt­te çatlaklar oluşabilir. Bilhassa hamilelik dönemindeki hızlı kilo artış­ları cildin çatlamasında önemli bir faktördür.

Hamile olduğu­nuzu öğrendiğiniz andan sonra cildinizde çatlakları önlemek, yoğun bir nemlendirme için kakao yağını tercih edebilirsiniz. Her banyo sonrasın­da göğüs, basen, kol ve göbek bölgenize kakao yağını mar sürün.

Hızlı Bronzlaşma:
Kumral ve beyaz tenli kadınlar, güneşlenir­ken sadece cilt renginin kızarması gibi durumlarla karşılaşabilir.Hayalinizdeki bronz tene kavuşmak için güneşlenir­ken kakao yağını deneyebilirsiniz. Bunun için;

Püskürt­meli kapağı olan, cam bir şişenin içine eşit oran­da kayısı ve kakao yağını karıştırın. Güneşlenmeye başlarken cildinizin hassaslığına uy­gun güneş koruma kreminizi sürün. Koruma kremi cil­diniz tarafından emilir emilmez kakao ve kayısı yağı karışımını cildinize püskür­terek uygulayın. Hızlı bronzlaşma esnasında cilt bölgelerinizde renk farklılıkları olmaması için kakao ve kayısı karışımını yuvarlak hareketlerle ma­saj yapıp sürmeye ve her bölgeye eşit(homojen) oranda dağıtmaya ö­zen gösterin.

Hızlı bronzlaşma için kakao yağı karışımı­nı tercih ediyorsanız; en faz­la üç gün art arda kullanmaya dikkat edin. Kakao yağı cildin hızlı yanmasını sağla­dığı için üç günden fazla devamlı kullanımda istediğinizden de fazla cil­dinizin kararmasına neden olabi­lir.

Kaynak: msn kadın

Diğer kaynaklarda kakao yağı:

Kakao Yağının Faydaları: Kakao yağı, güneşin zararlı etkilerini azaltan güneş yağı etkisi ile cilt koruyucu olarak faydalı­dır. Ek olarak göğüs ucunda­ki çatlak ve yaraları yumuşatmak­ta ve basur şikâyetlerini azalt­makta etkili­dir.

Konuyla ilgili aramalar: Kakao yağı faydaları , kakao yağının faydaları , kakao yağı çatlak , kakao yağı kremi , nasıl kullanılır?

--> CİLT BAKIMI, GÜZELLİK, ZAYIFLAMA SAYFASINA DÖN <--