27 Eylül 2010 Pazartesi

Meme İmplant Değişimi İle Birlikte Açık Kapsülektomi Onam Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

Meme İmplant Değişimi İle Birlikte Açık Kapsülektomi Ameliyatı Onam Formunu İndirmek İçin Buraya Tıklayınız



Bu form yapılacak ameliyatla ilgili hasta ve yakınlarını bilgilendirmek için hazırlanmıştır ve okutularak onaylatılması yasal bir zorunluluktur. Bilgi formları öngörülen cerrahi tedavilerin risk ve komplikasyonlarını açıklamak; diğer tedavi seçenekleri konusunda bilgi iletmek amacı ile kullanılırlar. Tanımlanan riskler çoğu hastanın pek çok koşulda ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tanımlanmıştır. Ancak bu form bütün tedavi şekillerinin risklerini içeren bir belge olarak düşünülmemelidir. Kendi kişisel sağlık durumunuza ya da tıbbi bilginize bağlı olarak, plastik cerrahınız size değişik bilgiler ya da ek bilgiler verebilir.
Aşağıda yazılı bütün bilgileri dikkatlice okuyup tüm sorularınızın yanıtlarını bulmadan son sayfadaki formu imzalamayınız.

Ameliyat nasıl yapılır?
Meme implant değişiminde açık kapsülektomi; meme implantı etrafında oluşan nedbe dokusunu tedavi etmek ve yeni meme implantı yerleştirmek amacı ile yapılan cerrahi girişimdir. Eski, yıpranmış veya yıpranmış implantı olan kişiler, ilk ameliyatlarından uzun süreli sonuç elde etmek için bu yöntemi tercih edebilirler. Kullanım süresine bağlı olmaksızın cerrahınız meme impantını değiştirmeyi önerebilir. Bu implantların ömrü sonsuz değildir ve değiştirilmeleri gerekebilir. Meme implantlarının etrafında zamanla oluşan nedbe dokusu; memeyi sert sıkı yuvarlak ve hatta ağrılı yapabilir. Kapsül kontraktürü denilen bu olay cerrahiden hemen sonra veya yıllar içinde oluşabilir ve bunun yıllar içinde artması beklenir. Kapsüler kontraktür tek taraflı, çift taraflı olabileceği gibi bazen hiç oluşmayabilir. Kapsülün çevresinde kireçlenme de oluşabilir. Tedavi; cerrahi olarak implant çıkarılması veya implantın değiştirilmesi şeklindedir. Nedbe probleminin ciddiyetine bağlı olarak implantı daha derin (kas altına) yerleştirmek gerekebilir. Kapsülektomi için yapılacak insizyonlar ilk cerrahi için yapılanlardan farklı yerlerde olabilir. Cerrahi öncesinde göğüsler aynı büyüklükte ve simetrik değil ise cerrahi sonrası da simetrik olması pek olası değildir. Daha önce de söylendiği gibi implantların ömrü sonsuz değildir. Bu sebeple meme implant değişimi ve açık kapsülektomi ameliyatı olan hastalar gelecekte tekrar cerrahi olasılığını düşünmelidirler.




 >>>Devamı için lütfen sayfadaki indirme adreslerini kullanarak onam formunu bilgisayarınıza indirin.

>>> Meme İmplant Değişimi İle Birlikte Açık Kapsülektomi Ameliyatı Onam Formu Örneği <<<

Konuyla ilgili Aramalar: Meme İmplant Değişimi İle Birlikte Açık Kapsülektomi Ameliyatı Onam Formu

Alternatif olarak BURAYA TIKLAYARAK da indirebilirsiniz.

--> ONAM FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--