28 Eylül 2010 Salı

Apendektomi Onam Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

Apendektomi (İltihapli Bir Apendiksin Ameliyatla Çıkarılması) Onam Formunu İndirmek İçin Buraya Tıklayınız




Hastalığınız hakkında bilmeniz gerekenler:

Apendiks, kalın bağırsağın hemen başlangıç bölgesinde yerleşen kısa, kör bir bağırsak parçasıdır. Bunun herhangi bir nedenle iltihaplanmasına uakut apandisit" denir. Apandisit acil müdahale gerektiren ciddi bir durumdur. Kolay sayılabilecek oldukça etkin bir cerrahi tedavisi vardır ve bilinen tek tedavisi cerrahidir.
Akut apandisit tanısı, bulgular oluştuğunda deneyimli bir cerrah tarafından muayene ile konur. Ancak bazen hastanın bulguları net değildir ve tanıyı kesin koyduracak bir yöntem henüz bildirilmemiştir, bu nedenle bir cerrah tarafından yapılan muayene halen daha en etkin tanı yöntemidir. Gerektiği durumlarda tanıyı desteklemek amacı ile ultrason veya tomografi istenebilir. Ancak dünyada bu konuda yapılmış birçok çalışmaya bakıldığında akut apandisit tanısı ile ameliyata alınan hastaların %20-30'da apandisit ya da başka bir hastalık bulunamaz. Apandisit eğer tedavi edilmez ise yüksek oranda ölümle sonuçlanır. Bu nedenle apandisitten şüphelenildiğinde sonuçta bir şey bulanmazsa bile yapılacak bir ameliyatın hastaya getireceği yük, apandisit varsa ve tedavi edilmezse ortaya çıkabilecek sağlık problemleri yanında önemsiz kalacağından şüphe durumunda yine de ameliyat önerilir. Ancak tanının kuşkulu olduğu durumlarda cerrah hastayı bir müddet hastanede yatırarak takip edebilir. İlerleyen saatlerde hastanın durumu daha netleşip gereksiz bir ameliyat önlenebilir. Bu tamamen doktor ve hastanın beraber vereceği bir karardır. Bu bekleme 24-48 saati geçmemelidir. Bu beklemenin apandistin patlamasında neden olmayacağı, bu konuda yapılan bir çok çalışmada belirtilmektedir. Kadınlarda akut apandisit tanısı her zaman daha zordur.

Girişimin yapılmaması durumunda neler olabilir?:
Eğer akut apendist hali varsa ve girişim yapılmazsa apendist patlayarak iltihap karın içine yayılır ve büyük oranda ölümle sonuçlanır. Bugün için tedavi edilen olgularda apandisit nedeniyle ölüm oranı %1’den azdır. Ancak tedavi edilmez ise bu oran neredeyse %70'lere çıkar.

Nasıl bir tedavi/girişim uygulanacak (Alternatif tedaviler hakkında bilgi içermelidir):
Akut apendist hali doğrulansa da doğrulanmasa da apendiksinizin çıkarılması planlanmaktadır. Ameliyatınız uzman bir cerrah tarafından yapılacaktır. Apendiksiniz ameliyatta normal
bulunsa bile apendiksinize ulaşmak için yapılacak kesi ileride kafa karıştıracağından apendiksiniz çıkarılacaktır. Apendiks kullanılabilir fonksiyon göstermediği için çıkarılmasında fonksiyonel anlamda bir zarar yoktur. Ancak yine de alternatif yöntemler olabilir. Bazen apandisit kendi kendine gerileyebilir ve bazen de antibiyotikler ile tedavi edilebilir ama bu ancak olağan dışı durumlarda önerilir. Tedavide önerilen işlem cerrahi olarak apendiksin çıkarılmasıdır.










 >>>Devamı için lütfen sayfadaki indirme adreslerini kullanarak onam formunu bilgisayarınıza indirin.



  >>> Apendektomi (İltihapli Bir Apendiksin Ameliyatla Çıkarılması) Onam Formu Örneği <<<

Konuyla ilgili Aramalar: Apendektomi (İltihapli Bir Apendiksin Ameliyatla Çıkarılması) Onam Formu

Alternatif olarak BURAYA TIKLAYARAK da indirebilirsiniz.

--> ONAM FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--