30 Eylül 2010 Perşembe

Modifiye Radikal Mastektomi Hasta Rıza ve Onam Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

>>> Modifiye Radikal Mastektomi (Memenizdeki Kanser Dokusunun Çıkarılması İçin Meme Dokunuzun Tümünün ve Aksiler Lenf Bezlerinin Tamamen Çıkarılması) Ameliyatı Hasta Rıza ve Onam Formu <<<


Sayın Hasta, Sayın Veli/Vasi;
Lütfen formu dikkatlice okuyun ve sorulan cevaplayın!
Bildiğiniz gibi yakında hastalığınız nedeni ile Modifıye Radikal Mastektomi adı verilen bir operasyon geçireceksiniz. Hekiminiz bu girişimden önce sizinle görüşerek, girişimin seyri ve değişik şekilleri, riskleri ile ilgili bilgi verecektir ve bunun sonunda serbest iradeniz ile tedaviniz hakkında karar vermeniz uygun olacaktır. Bu form sizi hekim ile yapacağınız görüşmeye hazırlanmanızda yardımcı olması için hazırlanmıştır.
        
Hastalığınız hakkında bilmeniz gerekenler:
Meme; her iki göğüs duvarının önünde yer alır. Kadınlarda ergenlik çağından sonra gelişim göstererek doğum sonrası bebeğin beslenmesini sağlayan süt üretimiyle görevli organlardır.
Koltukaltı lenf düğümleri; memedeki lenf dolaşımının memeden sonra ilk olarak uğradığı lenf düğümleridir.
Memenizdeki kanser nedeniyle memenizin tümünün beraberinde koltuk altı lenf bezleriyle birlikte çıkarılması operasyonudur. Bu operasyona Modifıye Radikal Mastektomi adı verilir.

Girişimin yapılmaması durumunda neler olabilir?:
Girişimin yapılmaması halinde memenizdeki kanser ilerleme gösterecek diğer tedavi yöntemlerinin (kemoterapi, radyoterapi, hormonoterapi) tek başlarına etkinlikleri azalacaktır.

Nasıl bir tedavi/girişim uygulanacak (Alternatif tedaviler hakkında bilgi içermelidir):
Operasyonunuz sırasında genel anestezi uygulanacaktır ki bu sizin operasyon sırasında uyanık olmayacağınız anlamına gelir.
Operasyon sırasında tümörlü meme dokunuz o taraf memenize yapılacak transvers bir kesi ile gerçekleştirilmektedir.
Operasyon sırasında memenize ya da koltukaltınıza birikecek doku sıvılarının toplanması için gerektiğinde drenler yerleştirme gereği duyabiliriz. Operasyon sonrası uygun zamanda (yaklaşık 3-7 gün) çekilecektir.
Ameliyatınız meme cerrahisi alanında deneyimli bir danışman cerrah veya gözetim altındaki bir meme cerrahi asistanı tarafından yapılacaktır.

Mevcut Alternatif Yöntemler:
Memenizdeki kanserin tedavisinde kullanılacak diğer tedavi yöntemleri Radyoterapi(yüksek doz X ışını kullanarak tümör hücrelerinin öldürülmesi), Kemoterapi (ilaçlar kullanarak tümör hücrelerinin öldürülmesi), hormonoterapi (hormon kullanarak tümör hücrelerinin büyümesinin durdurulması).Fakat cerrahi tedavi Meme konseyi tarafından hastalığınızla ilgili karalaştırılmış en iyi tedavi yöntemidir.


>>>Devamı için lütfen sayfadaki indirme adreslerinden herhangi birini kullanarak formu bilgisayarınıza indiriniz.

--> ONAM FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Modifiye Radikal Mastektomi Hasta Rıza ve Onam Formunu İndirmek İçin Buraya Tıklayınız

Alternatif olarak BURAYA TIKLAYARAK da indirebilirsiniz.