30 Eylül 2010 Perşembe

Total-Subtotal Gastrektomi Aydınlatılmış Hasta Onam Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

>>> Total-Subtotal Gastrektomi Aydınlatılmış Hasta Onam Formu <<<


Sayın Hasta, Sayın Veli/Vasi;
Lütfen formu dikkatlice okuyun ve sorulan cevaplayın!
Size total-subtotal gastrektomi olarak ifade edilen midenin tamamı-bir kısmını çıkartmaya yönelik bir cerrahi müdahale tavsiye edilmektedir. Gastrektomi özellikle mide tümörü olan hastalar da zaman zaman da mide tümörü olmayan ama mide çıkışının tıkanması veya mide kanaması gibi durumlarda da yapılabilir.
Burada bu cerrahi müdahalelerin bazı faydalarını, amaçlarını, risklerini ve alternatiflerini açıklıyoruz. Seçimleriniz hakkında karara varabilmeniz için bilgi vermek istiyoruz.

Hastalığınız hakkında bilmeniz gerekenler:
Mide gıdaların ilk sindiriminin başladığı ve gıdaların kontrollü olarak oniki parmak bağırsağına geçişini sağlayan bir organdır. Günümüzde, mide tümörü tedavisinde bilinen tek yol cerrahi olarak midenin tamamı veya bir kısmının çevresindeki lenf bezleriyle beraber çıkarılmasıdır. Midenin bir kısmı ya da tamamının çıkarılması çoğu kez kişilerin genel yaşam konforu veya sosyal adaptasyonunu etkilemez.

Girişimin yapılmaması durumunda neler olabilir?:
Mide tümörü veya diğer durumlar için bu girişimin yapılmaması hayat sürenizi direkt etkileyen bir durumdur. Size önerilen bu ameliyat uzun bir yaşam süresi için günümüzde bilinen tek alternatifınizdir.
Nasıl bir tedavi/girişim uygulanacak (Alternatif tedaviler hakkında bilgi içermelidir):
İşlem Öncesi:
1- Biz ameliyat yapmak için kilonuzun yeterli olduğundan emin olmalıyız. Genel sağlık durumunuz hakkında bilgi verecek bazı tetkikler yapacağız. Yatışınız öncesi ve esnasında doktorunuz sizin genel sağlık durumunuzla ilgili sorular soracak ve kan testi gibi bazı tetkikler gerçekleştirilecektir. Bu sizin ameliyat ile ilgili herhangi bir soru sormanız için iyi bir fırsattır.
İşlem Süresince
1- Prosedür öncesi size genel anestezi verilmesi gerekmektedir.
2- Mide karında bulunmaktadır. Bu nedenle mideyi çıkarmak için karın kesişi gerekmektedir. Kesi göbek deliğinin altından göğüs kemiği altına kadar uzanmaktadır. 


>>>Devamı için lütfen sayfadaki indirme adreslerinden herhangi birini kullanarak formu bilgisayarınıza indiriniz.

--> ONAM FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Total-Subtotal Gastrektomi Aydınlatılmış Hasta Onam Formunu İndirmek İçin Buraya Tıklayınız

Alternatif olarak BURAYA TIKLAYARAK da indirebilirsiniz.