29 Eylül 2010 Çarşamba

Hamilelikte Çalışma Hayatı, Gebelikte Çalışmak

Sponsorlu Bağlantılar:

Gebelikte Çalışma Hayatı

Çalışan kadınların, gebeliği normal geçtiği sürece, işini bırak­ması için bir neden yok­tur. An­cak gece işlerinde çalışanların, gebelik süresin­ce uykula­rına dikkat etmeleri gerekir. Normal olarak her gebe­nin günde en az 8-9 saat kadar uyuması gerekir.

Çalışan kadınlar için en güç olan devre, gebe­liğin son bir i­ki ayıdır. Ülkemizde çalışan gebelere doğum­dan önce verilen din­lenme süresi memurlar için 21, işçiler için 40 gündür.

Doğum sonu izni, işçi ve memur için 40 gün­dür.

Gelişmiş ülkeler­de bu izin günleri hem doğum önce­si, hem de doğum sonrası çok daha fazladır. Bir fikir verebil­mek için bazı İskandi­nav ülkelerde doğu­ran annelere maaşlı veya maaşsız ol­mak üzere 1 yıl ve daha fazlası verilebildiği gibi koca­larına da izin hakkı tanınmaktadır. Bunda amaç doğum son­rası yeni doğanın annesinin kollarında yetişmesini sağlamaktır. Zira bilimsel araştır­malar göstermiştir ki, ruhen ve be­denen sağlıklı çocuk yetişmesi için anne­nin göstereceği özenin önemi çok büyüktür.


Konuyla ilgili aramalar: Hamilelikte Çalışma Hayatı , doğum izni kaç gün, Gebelikte Çalışmak , doğum izni ne kadar, Hamilelikte Çalışma Hakları, Hamilelikte izin hakkı, Doğum izni süresi