12 Eylül 2010 Pazar

Elektronoromiyografi ENMG Onam Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

Elektronöromiyografi ENMG Onam Formunu İndirmek İçin Buraya Tıklayınız


Sayın Hasta, Sayın Veli/Vasi
Lütfen formu dikkatlice okuyun ve soruları cevaplayın!
Hekiminiz tarafından istenen elektromiyografi (ENMG) tetkiki sinir ve kas incelemesini içeren, dolayısıyla kas ve sinir sistemi hastalıklarının tanısında kullanılan bir tetkiktir. Bu inceleme size tanı konması için gerekli tetkiklerden biridir. İşlem öncesinde hekiminiz tarafından size girişimin seyri, riskleri hakkında bilgi verilecek, bunun sonunda serbest iradenizle işlemin yapılıp yapılmamasına karar vereceksiniz. Bu form, sizi hekim ile yapacağınız görüşmeye hazırlamaya yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.

Hastalığınız hakkında bilmeniz gerekenler:
Sizden bu tetkiki isteyen hekiminiz sizde olasılıkla bir kas, sinir veya sinir-kas kavşağı hastalığı düşünmüş olup tanıya yardımcı olması amacı ile bu tetkiki istemiş bulunmaktadır. Bu hastalıklar doğrudan sinir veya kas hastalığı olabileceği gibi, başka bazı hastalıkların yol açacağı (örn. Diyabete bağlı sinir tutulumu) hastalıklar da olabilir. Bu hastalıklar sizde güçsüzlük, uyuşma, hissetmede azalma ve ağrı gibi şikayetlere neden olabilir. İnceleme sonunda hekiminize bu yönde bir bilgi verilecektir.
Girişimin yapılmaması durumunda neler olabilir?
ENMG kas ve sinir sistemi hastalıklarının tanısında kullanılan bir tetkik olup, herhangi bir tedavi amacı taşımamaktadır. Belli başlı kas ve sinir hastalıklarının tanısında bundan başka bir tanı yöntemi olmadığından bu inceleme yapılmaz ise hastalığınızın tanısı konamayabilir.

Devamı için bu sayfadaki adresleri tıklayarak formu indiriniz.

>>> ENMG Onam Formu Örneği <<<

Alternatif olarak BURAYA TIKLAYARAK ta indirebilirsiniz.