30 Eylül 2010 Perşembe

Kolektomi Ameliyatı Hasta Rıza ve Onam Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

>>> Kolektomi (Kalın Bağırsağın Bir Kısmının Ameliyatla Çıkarılması) Ameliyatı Hasta Rıza ve Onam Formu <<<


Hastalığınız hakkında bilmeniz gerekenler:
Kalın barsak ameliyatları (kolektomiler) kalın bağırsağın iltihabi durumları veya kanserlerinin tedavisi için uygulanan ameliyatlardır. Burada hastalığınız ile değil ameliyatla ilgili bilgiler sunulmuştur. Kalın bağırsağınızın ilgili kısmı ameliyatta çıkarılacak ve eğer şartlar uygunsa geri kalan kısımlar birbirine dikilecektir (anostomoz). Eğer anostomoz riskli görülürse bağırsağınız geçici veya duruma göre kalıcı olarak karnınızın bir tarafından dışarı alınabilir; bu işleme “ostomi açılması" denmektedir. Ostomi açıldığında karın cildine ağızlaştırılan barsak içeriği bu alana yapıştırılan bir torba içinde toplanır. Bu torbalar boşaltılabilen, değiştirilebilen materyallerdir. Ameliyat öncesi doktorunuz size bu işlemlerden hangisini planladığını bildirecektir ancak yine de ameliyat esnasında ortaya çıkabilecek size ya da teknik donanıma ait sorunlar nedeniyle, hiç umulmadık bir şekilde anostomozdan vazgeçilip ostomi açılabilir.

Girişimin yapılmaması durumunda neler olabilir?:
Eğer ameliyat olmanız gerektiğine karar verilmiş ise, tedaviyi kabul etmemeniz durumunda içinde ölüm riski de bulunan birçok durumun oluşma olasılığı artacaktır. Ameliyat gerektiren hastalığınız ve tedaviyi kabul etmemeniz durumunda gelişebilecek olayları lütfen doktorunuz ile ayrıntılı olarak görüşüp kararınızı belirleyiniz.
Nasıl bir tedavi/girişim uygulanacak (Alternatif tedaviler hakkında bilgi içermelidir):
Kolektomi önerildiğinde alternatif bir tedavi yöntemi kalmamıştır. Kolektomi iki şekilde yapılabilir, açık veya kapalı (laparoskopik) yöntem. Açık yöntemde kalın bağırsaklarınıza uygun şekilde yaklaşım için tüm karnınız boyunca uzanan bir kesi yapılacaktır. Laparoskopik yöntemde ise karnınızın birkaç yerinde 1 cm lik kesiler olacaktır. Sadece kesilen kalın barsak kısmının vücut dışında alınması için deliklerden biri büyütülür. Bazen de ameliyata kapalı başlanır ancak sonra teknik ya da anatomik nedenlerle açığa dönmek gerekebilir. Her iki yöntemde de anostomoz ya elle ya da stapler denilen bir alet yardımı ile yapılabilir.


>>>Devamı için lütfen sayfadaki indirme adreslerinden herhangi birini kullanarak formu bilgisayarınıza indiriniz.

--> ONAM FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Kolektomi Ameliyatı Hasta Rıza ve Onam Formunu İndirmek İçin Buraya Tıklayınız

Alternatif olarak BURAYA TIKLAYARAK da indirebilirsiniz.