6 Eylül 2010 Pazartesi

Erkeklerde Aşırı Kıllanma Sorunu ve Tedavi Yöntemleri - Sırt, Omuz ve Göğüs Kılları

Sponsorlu Bağlantılar:


Erkeklerin en şikayetçi olduğu konu­lardan biri aşırı tüylenmedir. Aşırı tüylenme sonucu vücudun istenmeyen böl­gelerinde çıkan yoğun kıllar hem hoş olmayan bir görünteye hemde terleme durumunda kötü koku­lara sebep olur. Erkeklerde hormonların etkisiyle ka­dınlara göre daha fazla kıllanma görül­mesi bu iki durumun onlar üzerinde daha etkili olmasına yol açmıştır. Erkeklerin aslında doğası gere­ği tamamen tüyden arınmış parlak bir vücuda sahip olması gerekmez. Ancak aşırı kıl­lanma gibi durumlarda bu kıllardan tamamen kurtulma ya da seyreltme yolunu seçe­bilir. Epilasyon dediğimiz tüylerden arınma yöntemi bir çok çeşidi ile aşırı kıllanma görülen erkekler­de uygulanabilir. Epilasyon türlerini tek tek tanıyacak olursak;



Ağda ve Epilatör ile Epilasyon



Epilasyonda amaç uzun süreli ve pürüzsüz bir cilt ise ağ­da ve epilatör gibi tüyleri kökünden alan sistemler kullanılmalıdır. Bu epilas­yon türlerinde tüyler köklerinden koparılarak 2-3 hafta arası tüylerden arınmış bir cilt sunar. Uygu­lama aşamasında ne yazıkki büyük acı vermektedir. Bilhassa erkekler tara­fından göğüs kısmına ağda uygulaması yapıldığında büyük acıların yanında cilt tahribatı da vermektedir. Epilatör ise ağ­daya nazaran daha az acı vermektedir ancak ağdanın için­de ki sir özü tüylerinde köklerine etki ederek yeniden çıkacak olan tüylerin daha zayıf çık­masını sağlar. Oysa epilatörün yeniden çıkacak tüylere karşı böyle bir etkisi olmaz. Ağda ile epilasyonu se­çen bayların sir özlü ılık ağdayı tercih etmeleri daha iyi olacaktır.



Tüy Dökücü Krem, Traş Bıçağı ve Makina İle Epilasyon;



Tüyleri kökünden almak yerine yüzeyden kolayca temizleye­rek günü birlik bir epilasyon isteyenler için uygun yöntemlerdir. Tüy dökücü krem­ler cilt üzerine sürülüp 8-10 dakika bekletilerek yıkanır ve bu sayede sürülen bölge tüy­lerden arınmış olur. Etkin bir yöntem olduğu ne yazikki söylenemez çünkü bu yöntemlerde tüyle­rin kökü deri altında kalır ve yalnızca yüzeyde ki tüyler ciltten ayrılır. 1-3 gün içinde tüyler yeni­den uzamays başlar. Jilet ile epilasyon tercih edilmesi gereken son yöntem­dir çünkü jilet tüylerin daha sert ve yoğun çıkmasına sebep olur. Tüy dökücü krem temin edemediyse­niz hızlı ve kolay bir biçimde epilasyon için tıraş makinalarını kullanabilirsi­niz. Bu makinalar da tüyleri kökünden almasa da eşit bir şekilde cilt yüzeyinden ala­rak günü birlik pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak bu yöntemle­rin hepsinde batık oluşma riski vardır ve epilasyondan sonra kıyafetlerinizde ısırma ve temas halin­de sizi rahatsız edici bir his uyandırabilir.



Lazer ve İğneli Epilasyon;




Teknolojinin ilerlemesiyle artık tüylerinde kalıcı ola­rak yok edilmesinin yolu açıldı. Lazer epilasyon ve iğneli epilasyon adı verilen yön­temler tüylere değil köklerine etki ederek sorunu tüylenme sorununu kökünden hallediyor. Bu sistem­lerde ki temel amaç tüylerin köklerini lazer ışını ya da elektriksel akım ile yaka­rak tüy oluşumunu sağlayan bölgeleri deaktif etmekdir. Güçlü lazer ışınları ve elektriksel akım tüyle­rin köklerine gönderildiğinde bu bölgeleri direk yakar. Lazer epilasyon ve iğne­li epilasyonda bu yüzden işleminiz bittiğinde tüylerden arınmış bir vücuda sahip olmazsı­nız yalnızca kökleri yakılmış tüylere sahip olursunuz. Bu tüyler bir kaç içinde kendi­liğinden dökülmeye başlar. Bu süre sonunda istediğiniz tüysüz vücuda ulaşmanız mümkün­dür. Ancak şunu da bilmek gerekir ki ne lazer epilasyonda ne de iğneli epilasyon­da bir seans ile tüy sorunundan tamamen kurtulamazsınız. Her seans sonunda yaklaşık %25 oranın­da tüylerde seyrelme görülsede bu epilasyon türlerinden tam verim almak için 5-6 seans de­vam etmek gerekir. Seanslar arası 6-8 hafta olduğu düşünülürse 1,5 ya da 2 ay da bir la­zer veya iğneli epilasyon seanslarına giderek tüylerinizden tamamen kurtul­manız mümkün. Bir diğer alternatifiniz ise tüylerinizi seyreltmek olabilir. Örne­ğin göğüs kıllarınız çok yoğun ise ve bu kıllardan tamamen kurtulma yerine seyreltmeyi plan­lıyorsanız 6 seans gitmek yerine 3 seans giderek ilk durumdan yaklaşık %60 kıllardan sey­relmiş bir göğüse sahip olmak mümkündür. Erkekler lazer epilasyonlarda ki terci­hi sırt ve omuz gibi bölgelerde %100 tüylerden arınmış parlak bir vücut iken kol, bacak ve göğüs gibi bölgelerde kıllardan seyrelmiş bir görüntü elde edebilmek. Lazer ve iğneli epilasyo­nun hiç bir yan etkisi yoktur. Yalnızca uygulama sonrası hafif kızarıklık ve çok has­sas ciltlerde su toplama gibi geçici reaksiyonlar görülmektedir. Lazer ve iğneli epilasyon i­çin size tek uyarımız güvenilir ve kaliteli yerlerde lazer epilasyon yaptır­manız. Bugün piyasada kampanya ve ucuzluk reklamları ile iş yapan bir çok lazer epilas­yon merkezi var. Ancak bu merkezlerde gerek kullanılan cihazlar gerekse işlemi gerçekleşti­recek elamanın eğitimi yeterli olmamakta. Buda cilt sağlığınızı büyük tehlikeye sokabile­cek uygulamaların gerçekleşmesine yol açabilir. Bu yüzden bu hassas konuda güveni­lir ve ismini duyurmuş gerçek merkezlerde yaptırmanızı öneririz.






Etiketler: erkeklerde fazla kıllanma erkeklerde aşırı tüylenme erkeklerde aşırı kıllanma tedavisi erkeklerde aşırı kıllanma nedenleri