--> SAĞLIKLI (ŞİFALI) BESİNLER ANA SAYFASINA DÖN <--
Kayısı Hoşafı Nasıl (Kayısı Kompostosu) Yapılır?
Kayısı Hoşafı Tarifi-1
MALZEMELER:
1 kg kayısı (tercihen kuru kayısı)
2 Lt su
4 çay bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
Bir litre su ile toz şeker orta boy bir tencerede iyice kaynatılır. Daha öncesinden yıkayıp ıslattığınız kayısılar bu suya koyularak 15 dk. boyunca pişiriniz. Soğuduktan sonra kayısı hoşafınızı servis edebilirsiniz.
-----
Kayısı Hoşafı Tarifi(Kayısı Kompostosu) -2
MALZEMELER:
350 gram kuru kayısı (çekirdekli)
1500 gram su (6 bardak)
250 gram toz şekeri (1 doluca bardak)
HAZIRLANIŞI:
Tencereye iyice yıkanmış çekirdekli 350 gram kuru kayısı koyduktan sonra üstlerine 6 bardak su ilave edilir. bunları su içinde 10 12 saat kadar bırakarak kayısıların şişmelerini temin etmelidir. Tenceredeki kayısıyı ve suya 1 doluca bardak da toz şekeri ilave edilir. Kayısılar hafifçe yumuşak bir hal alıncaya kadar bunları, orta hararetteki ateşte pişirilir. Hoşaf iyice soğuduktan sonra servis yapmalıdır.
-----
Kayısı Hoşafı Tarifi (Kayısı Kompostosu)-3
MALZEMELER:
1.5 bardak toz şeker
250 gr kuru kayısı
4 bardak su
badem
HAZIRLANIŞI:
Kuru kayısıları yıkayıp, bir kaba koyun. Üzerlerine 4 bardak su ilave edin. 24 saat suda bekletip iyice şişmelerinı sağlayın. Kayısıların içine iç kabuğu ayıklanmış badem yerleştirin. Şekerini koyun. Kayısılar yumuşayana kadar orta harlı ateste pişirin.
-----
Kayısı Hoşafı Tarifi (Kayısı Kompostosu)-4
MALZEMELER:
250 gr. kuru kayısı
5 adet karanfil
2 bardak şeker
5 bardak su.
HAZIRLANIŞI:
Kayısılar iyice yıkanır, 5 bardak su içine koyularak sabaha kadar veya 5-6 saat bekletilir. Suda şişen kayısılara karanfil ve şeker ilave edilerek ateşte kaynatılır. İçileceği zaman tadı ayarlanır.