5 Eylül 2010 Pazar

Kayısı Hoşafı Nasıl (Kayısı Kompostosu) Yapılır? Komposto Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar:

--> SAĞLIKLI (ŞİFALI) BESİNLER ANA SAYFASINA DÖN <--

Kayısı Hoşafı Nasıl (Kayısı Kompostosu) Yapılır?
Kayısı Hoşafı Tarifi-­1

MALZEMELER:

1 kg kayısı (tercihen kuru kayısı)
2 Lt su
4 çay bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI:

Bir litre su ile toz şeker orta boy bir tencere­de iyice kaynatılır. Daha öncesinden yıkayıp ıslattığınız kayısılar bu suya koyularak 15 dk. boyunca pişiriniz. Soğuduktan son­ra kayısı hoşafınızı servis edebilirsiniz.

-----
Kayısı Hoşafı Tarifi(Kayısı Kompostosu) -­2

MALZEMELER:

350 gram kuru kayısı (çekirdek­li)
1500 gram su (6 bardak)
250 gram toz şekeri (1 dolu­ca bardak)

HAZIR­LANIŞI:

Tencereye iyice yıkanmış çekirdek­li 350 gram kuru kayısı koyduktan sonra üstlerine 6 bardak su ilave edilir. bunları su içinde 10 12 saat kadar bırakarak kayısıların şişmeleri­ni temin etmelidir. Tenceredeki kayısıyı ve suya 1 doluca bardak da toz şekeri ilave edilir. Kayısılar hafifçe yumu­şak bir hal alıncaya kadar bunları, orta hararetteki ateşte pişirilir. Hoşaf iyice soğuduktan sonra servis yapmalı­dır.

-----
Kayısı Hoşafı Tarifi (Kayısı Kompostosu)-­3


MALZEMELER:

1.5 bardak toz şe­ker
250 gr kuru kayısı
4 bar­dak su
badem

HAZIRLANIŞI­:

Kuru kayısıları yıkayıp, bir ka­ba koyun. Üzerlerine 4 bar­dak su ilave edin. 24 saat suda bekletip iyice şişmelerinı sağlayın. Kayısıların içine iç kabuğu ayıklanmış badem yerleştirin. Şekerini koyun. Kayısı­lar yumuşayana kadar orta harlı ateste pişir­in.

-----
Kayısı Hoşafı Tarifi (Kayısı Kompostosu)-­4

MALZEMELER:

250 gr. kuru kayısı
5 adet karan­fil
2 bar­dak şeker
5 bardak s­u.

HAZIRLANIŞI­:

Kayısılar iyice yıkanır, 5 bardak s­u içine koyularak sabaha kadar veya 5-6 saat bekletilir. Suda şişen kayısılara karanfil ve şeker ilave edilerek ateşte kaynatı­lır. İçileceği zaman tadı ayarlanır.