8 Eylül 2010 Çarşamba

Bebek Kordon Bağı, Göbek Kordonu

Sponsorlu Bağlantılar:

Göbek Kordonu Nedir, Bebek Göbek Kordonu Düşmesi

Göbek kordonu, plasentanın ort­asından çıkıp çocuğun göbe­ğine kadar uzanan bir kordondur. İçin­de iki atardamar, bir toplar­damar vardır ve çevresi özel maddelerle, zarlarla korunmuştur. Damar­lar anneyle çocuk arasındaki kan alışverişini sağlar. Bu iliş­kinin kesilmesi demek, deniz altın­daki bir dalgıcın oksijen borusu­nun kesilmesi demektir. Her iki durum­da da sonuç aynıdır: Boğul­ma.

Göbek kordonunun kalın­lığı bir parmaktan biraz daha fazla, dokusu ise yumuş­aktır. Boyu 50 cm. kadardır. Normalden çok uzun kordonlar çocuğun boynuna, koluna, bacağına sarılarak ya da rahim­den dışarı sarkarak ço­cuğun hayatını tehlikeye sokan doğum güçlüklerini oluşturabilir. Normalden kısa kordon da yine zor doğuma neden olabilir.

Çocuk doğduktan son­ra bu kordon doktor ya da ebe tarafın­dan kesilir. Artık yaşamak için gerekli havayı ve besin madde­lerini sağlamak için çocuğun bu kordona gereksi­nimi yoktur.


Konuyla ilgili aramalar: göbek kordonu hakkındaki tüm cevaplar , göbek kordonu ne zaman oluşur , göbek kordonu ne zaman kesilir , göbek kordonu nasıl kesilir, nereye bağlı