8 Eylül 2010 Çarşamba

Hamilelikte Cilt Bakımı, Hamilelikte (Gebelikte) Vücut Bakımı

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte Vücut, Gebelikte Vücut Bakımı

Daha önce de belirtildiği gibi, gebelik süresinde yüzde mey­dana gelen değişiklikler ve de istenmeyen lekeler anneyi asla kaygılandırmamal­ıdır. Bunlar gebelikten sonra kaybolacaktır. Özell­ikle güneş ışınları lekelerin kaybolmasında çok olumlu bir et­ki yapar.

Gebelik süresince size yakışan makyajı yapmanız, yüz ve vü­cut bakımınıza özen göstermeniz elbette ki çok yerinde bir hare­ket olur. Normal zamanınızda olduğu gibi krem, ruj vb. tuvalet ge­reçlerini kullanmanızda hiçbir sakınca yoktur. Böyle bir bakım, ay­rıca psikolojik yönden de gereklidir. Vücuttaki değişiklikler özellik­le karın ve kalçalar­daki çatlaklardır. Bu kısımlara krem ve badem­yağı sürmek, masaj yapmak izlerin gebelikten sonra daha çabuk kaybolmasına yardımcı olmaktadır.

Saçlar; Gebelik­te genellikle kurumaya ve kırılmaya eğilim­lidir. Bu nedenle saçları her hafta yağlı şampuanla yıka­mak yararlıdır. Saçlarınızı perma yaptırabilirsiniz, hiçbir sakın­cası yoktur. Ama saçların boyatılması için aynı şekilde iyimser değiliz.

Gebelikte tırnakla­rın bakımı da önemlidir. Bazı bünyelerde tır­nakların çabuk kırıldığı görülür, üzerinde çok durulacak, kaygıla­nacak bir konu değildir. Normal tırnak bakımı yapılmalı, temiz tu­tulmalı ve fazla uzatılmamalıdır.

Hamilelikte Göğüsler­le İlgili Öneriler

Doğum öncesi muayenelerde doktorunuz size emzirme ko­nusunda bilgi verecek ve göğüslerinizi muayene edecektir. Meme uçları gebelikte uzayarak bebeğin emme­sini kolaylaştırır. Meme başı içeriye doğ­ru çökük ise 6'ncı aydan itibaren meme başları­nın dışa dönmesini kolaylaştıracak bir araç (ortası delik plastik bir tak­ke meme üzerine konabilir) kullanmanız gerekebilir. Gebeliğin 5'nci ayından son­ra iki elle parmaklar meme başına gelecek şekil­de, başparmaklarla memeler daire­sel masaj hareketleri ile sıvaz­lanarak beyazımsı bir sıvının akıtılması faydalı olacaktır. Meme ba­şı etrafı hafifçe sıkılarak bu sıvıdan birkaç damla akıtılabilir. Bu ha­reketler yapılırken elleri ve memeleri bebekler için önerilen yağlar­la yumuşatmak ve mutlaka temizlik kuralları­na uymak gerekli ola­caktır. Ayrıca gebelikte bi­raz daha büyüyen göğüslerin bir sutyen içinde fazla sarkması önlenme­lidir.