3 Eylül 2010 Cuma

Hamilelikte Giyim, Gebelik Kıyafetleri (Gebelikte Giyim)

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelik Giyim, Hamilelik Giysileri

Gebelik Giyim prensibi, giyim eşyalarının çok sade olma­sıdır. Vücudu sıkan kemerler, jartiyerler ya da bunlar gibi bedene sıkı sıkıya yapışan her türlü giyim eşyası kesin olarak yasaktır. Git­tikçe büyüyen çocukla zor­laşan kan dolaşımını bir de böyle giyim eşyalarıyla büsbütün güçleştirmek doğru değildir.


Gebeliğin ileri devrelerinde, özellikle ikinci gebelikten sonra doktoru­nuza göstermek koşuluyla vücudu çok sıkmayan, aynı za­manda karnın aşırı derecede sarkmasına engel olabilecek özel korseler giyebilirsiniz.

Gebelik süresince kul­lanacağınız sutyenlerin ise, (göğüsler günden güne büyüyeceğine göre) çok sert olmayan bir malzeme­den yapılmış olmasına ve vücudu sıkmamasına dikkat edilmelidir. Bu sutyenler­de aranması gereken başka bir özellik de, göğüsleri yukarı kaldırabilmesidir.

Gebelikte Giyilecek Giysi ve Ayakkabılar

Gebelikte kullanılacak ayakkabılar kesinlikle rahat ve biraz da topuklu olmalıdır. Ayakkabı alır­ken kısa bir süre sonra ayaklarını­zın şişebileceğini düşünün ve dar ayakkabı almaktan kaçının.
Sonuç olarak, gebe bir kadın yukardaki sıralanan önerilere uyarsa, giyi­mini kesinlikle rahat edebileceği şekilde seçmiş ola­caktır. Gebeliğin de kendine özgü bir güzel giyiniş biçimi olabilir. Çevrenize bakarsanız her zaman şık bir gebe görebilir­siniz.

Sözgelişi, karnınız büyüdükçe önü açılabilecek bir modeli se­çerseniz, aynı elbiseyi uzun süre kullanabilirsiniz.

Bu yüzden de 'gebe oldum, kar­nım burnumda, süsle mi uğ­raşacağım' deyip kendinizi bırakma­yınız. Size yakışacak şekilde çok cici modeller bulabilirsiniz. Moda dergilerinin birçoğunda ge­beler için çizilmiş elbise modelleri bulmak her zaman için müm­kündür.