2 Eylül 2010 Perşembe

Hamilelikte Temizlik, Gebelikte Temizlik ve Hijyenin Önemi

Sponsorlu Bağlantılar:

--> GEBELİK - DOĞUM BİLGİLERİ ANA SAYFASINA DÖN <--

Hamilelikte Temizlik, Gebelikte Temizliğin Önemi

Gebelik süresince yapılacak ban­yo ya da duşlar her zaman ılık su ile yapılmalıdır. Sıcak ya da aşırı soğuk zararlı olabilir. 4-5 aya kadar oturarak yapılabilen banyo şekline, daha sonraki gün­lerde son verip yalnızca duşla yetinmelidir. Aynı durum deniz banyoları için de geçerlidir. 6. aydan son­ra denize girmemeli, aşırı sıcakta durmamak koşulu ile güneş banyosuyla yetinmelidir. Özellikle sıcak mevsimlerde sık sık yapılan ılık duş sizi ferahlata­cak, aynı zamanda dinlendi­recektir. Bu arada banyoya girip çıkar­ken dikkatli olmalısınız. Alışmadığınız bir yükü taşıdığınız için ko­laylıkla kayıp düşebilirsiniz.

Günlük temizliğiniz­de dikkat etmeniz gereken yerlerin başın­da makat ve apışarası gelmektedir. Bu noktaya dikkat edilmediği zaman gebelikte normal olarak biraz artan akıntının daha da ço­ğaldığı ve kaşıntının ortaya çıktığı görülür. Hemen doktorunuza başvurarak şikâyetlerinizi anlatmalısınız.
Göğüs uçlarının temizliği ve bakımı için çevre­nizdekilerden çeşitli öneriler alabilirsiniz. Ancak en doğru yol şudur: Ilık, sabun­lu su ile göğüs uçlarını temizlemek.


Etiketler: Gebelikte Hijyen