4 Eylül 2010 Cumartesi

Hamilelikte Kanama, Gebelikte Kanama

Sponsorlu Bağlantılar:

Gebelikte Kanama, Hamilelikte Kanama, Gebelik Kanama Geçirmek

Gebelik sırasındaki kanamalar üzerinde dikkatle durmak ge­rekir. Ufak bir ihmal, ilerde çok ciddi sorunlar yaratabilir. Özellikle 28. haftadan son­raki kanamalar tehlikelidir.

28. haftadan sonraki kanamaların iki önemli nedeni var­dır.

1 - Son (Plasenta), rahmin ağzına yakın yani alt kısımlara ya­pışmıştır. Gebelik ilerledikçe ya da doğum başla­dığı zaman pla­senta yapıştığı yerden ayrılır ve kanamaya sebep olur. Tıp dilinde buna «plasenta previa» denir.
2- Çocuk doğduktan sonra ayrılması gereken plasentanın, gebelik sırası­nda çocuk doğmadan ayrılarak kanamaya neden ol­ması. "Dekolman plasenter" denilen bu hastalıkta, vaginal yoldan ol­an kanamadan daha önemlisi, rahim içinde olan ve şiddetli ağrı­lara yol açan kanamadır. Bu gibi durumlarda hemen doktorunu­za başvurmalısınız. Aksi halde hem çocuğun, hem de annenin hayatı tehlikeye girebilir.

Çok hafif bir kanama bel­ki de çok önemli bir hastalığın ilk be­lirtisi olabilir, bunun için ısrarla tekrarlıyoruz. Ufacık bir kanama­yı daha ciddi kabul edip hemen doktorunuza gitmelisiniz. Doktor ta­nıya göre ya vakit geçirm­eden sezaryen ya da başka bir müdaha­le ile çocuğu hemen doğurtup annenin ve çocuğun hayatını kur­tarmaya çalışacaktır.