5 Eylül 2010 Pazar

Hamilelikte Kaşıntı, Gebelikte Kaşınma, Gebelikte Çatlaklar

Sponsorlu Bağlantılar:



Hamilelikte Kaşıntı, Gebelikte Kaşınma, Hamilelikte Çatlaklar

Gebelerde sık sık rast­lanan şikayetlerden biri de kaşıntıdır. Eğer bu kaşıntının bir alerjik nedeni varsa hemen dokto­runuza başvurup antialerjik bir ilaç almanız doğru olur.

Ödemli vulva

Ba­zen gebe kadınlar vaginadaki kaşıntıdan da yakınırlar ve bu durum gebelik süresince devam eder. Trikomanas denilen bir parazit kadın­da vagina iltihabına yol açar. Bunun tedavisinde en önemli nokta, doktorunuzun kaşıntı nedenini bul­masına bağlıdır. Aksi halde kendi başınıza, rastgele alacağınız ilaçlar ve yapacağınız lavajlar hem sizin için, hem de çocu­ğunuz için zararlı olabilir.

Gebelikte Akıntı, Hamilelikte Akıntı Gelmesi

Gebe­liğin her devrinde akıntı görülebilir. Bu akıntı rahim ağzındaki bezlerin yapmış olduğu açık sarımtırak renk­te, ince, kokusuz bir akıntı ise normaldir. Rahmin ağzındaki dolaşım yavaşlamasından ileri gelen bu akıntıya karşı gebe kadı­nın, dış genital organlarını günde bir iki kere ılık suyla yıkaması ve koyduğu pamuğu (veya pedi) da sık sık değiş­tirmesi iyi bir koruyucu önlem olabilir.

Eğer gebe kadındaki akıntı pis kokulu, yoğun, köpüklü ve sarı-yeşilimsi ise bu duru­mda yapılacak en doğru hareket, hiç vakit kaybetmeden hemen doktora başvurmak­tır.

Doktorunuz çeşitli tahliller ve muayeneler sonucu bu akıntının nedenini öğrenebilir. Son yıllarda bulunan yeni ilaçlar­la bu hastalığın ortadan kaldırılması çok kolaylaşmıştır.

Hamilelikte Çatlaklar, Gebelikte Çatlak, Karın ve Göğüs Çatlakları

Gebelik süresince görü­len bu tip çatlakların ortadan kalkması hemen hemen olanaksızdır. Bu çatlaklar önce pembe renkte görülürler, daha sonra beyazlaşırlar. Çatlak­ları ortadan kaldırmak pek mümkün olmamakla birlikte, aşağıda sıralayacağımız önlemleri almak yararlı olabi­lir.

• Kuvvetlendirici özellikte losyonlarla friksiyon yapılabilir.
• Fazla kilo alınmamalıdır.
• Karın adaleleri­ni kuvvetlendirecek jimnastikler ihmal edilmeden yapılmalıdır.
• Cilde özel olarak hazırlan­mış vitaminli ve yağlı maddeler sürerek yumuşak kalmasını sağlamaya çalışmalıdır.

Bütün bunların ötesin­de yurdumuzda çok eskiden beri kullanılan bademyağı da size bu konuda oldukça yarar sağlayabilir. Ama şu nokta­yı da bilmekte yarar var. Eğer cildinizin çatlama eğilimi fazla ise bütün önlemlere rağmen isteni­len sonuç alınmayabilir.