8 Eylül 2010 Çarşamba

Polihidramnios nedir? Amnios Sıvısının Normalden Fazla Olması

Sponsorlu Bağlantılar:

Polihidramnios Nedir Amniyos Sivisinin Fazla Olması

Amniyon sıvısının normald­en fazla olmasına ise Polihidramnios adı verilir. Amniyon sıvısı hacmi­nin örneğin 2000 ml. olması halidir. Sentral sinir sistemi­nin ciddi anomalileri ve özafagus tıkanıklığı gibi fetusun  amniyon sı­vısını içemediği durumlarda görülür.

Polihidramnios sap­tanan bir gebelikte ilk adım dikkatli bir ultrasonografik anomali taramasıdır. İkinci adım ise anneye ait nedenlerin araştırıl­masıdır. Özellikle kan şekeri takibi yapılmalıdır ve se­bebi bilinmeyen durumlarda takip süreci gebelik boyunca devam etmelidir. Faz­la miktarda olan sıvı rahmin fazla geril­mesine, zarların erken açılmasına ve aynı zamanda fetusta bazı anom­alilere neden olabileceğin­den önemlidir. Sıvı fazlaysa, zarlar açıldı­ğında suyun aniden boşal­ması, plasentanın zamanından önce ayrılmasına neden olabilir ya da kor­don sarkabilir. Bebeğin kordonunun vajinaya sarkması be­bek açısından son derece tehlikeli bir durumdur.

Konuyla ilgili aramalar: polihidramnios nedir , polihidramnios tedavisi , polihidramnios nedenleri , polihidramnioz , polihidramniyos